dimarts, 23 de febrer del 2010

EL CÒMIC MÉS CAR DE LA HISTÒRIA

La publicació del primer número d'Action Comics al juny de 1938 -que es venia a deu cèntims de dòlar- es considera el naixement del gènere dels còmics de superherois, entre els quals Superman va ser el pioner, ja que, fins aquell any, no existia cap personatge de còmic amb habilitats sobrehumanes. Amb els anys, aquest home amb calçotets vestit de blau i roig també es convertiria en un de les majors icones de la cultura nord-americana.

Setanta-dos anys després, un exemplar del primer còmic de superherois de la història, i en el que es va presentar per primera vegada a Superman, ha sigut venut a Nova York per un milió de dòlars, uns 735.500 euros, el preu més alt mai pagat per una publicació d'aquest tipus.
Portada del primer còmic de Superman (1938)

2 comentaris:

  1. Superman és tot un clàssic i a la gent que ens agrada pagaríem molt per a llegir-ho, però 735.500 euros em pareix massa!

    Salutacions d'una alumna de 2 de batxillerat

    ResponElimina
  2. Efectivament, resulta una quantitat desorbitada, però, com se sol dir, ho val sempre que hi haja algú disposat a pagar-ho. Amb tot, l'operació es basa en el col·leccionisme i s'inspira en el fetitxisme, sense oblidar el negoci; sempre hi haurà algú disposat a pagar més diners...

    ResponElimina