dissabte, 28 de novembre del 2009

COM NAIX UNA PARAULA?

El programa "Caçadors de paraules" parla sobre la creació de paraules noves. El progrés ens porta objectes nous que els antics no coneixien i, per entendre'ns, els posem un nom. Les paraules naixen, creixen i moren (i són dignament enterrades als diccionaris). Però, com naix una paraula? Com ens la fem nostra? Com es difon i com va guanyant terreny? Qui i com li dóna, al final, carta de ciutadania?

Roger de Gràcia, el presentador del programa, visita el festival Sónar, on durant tres dies s'uneixen les darreres tecnologies amb les noves tendències. També entrevista Vicent Partal, director de Vilaweb, que parla de paraules provinents d'internet que s'han adaptat a la nostra llengua, i Xavier Blánquez, crític musical, que comenta la tendència que tenim d'adoptar paraules angleses. Carolina Alguacil explica com es va inventar el concepte "mileurista". A més a més, el programa mostra un gag dels Monty Pyton, del 1969, en què els internautes s'hi van inspirar per inventar el terme "spam" (correu electrònic no desitjat).
Ací teniu l'enllaç per a veure el programa: http://www.tv3.cat/videos/219870453

1 comentari:

  1. Un exemple de la tendència d'adoptar paraules angleses la trobem en la mateixa entrada, concretament en la paraula 'gag', anglicisme que fa referència a la broma o acudit improvisat d'un actor o humorista.

    ResponElimina